Ікра щуки – доволі смачний продукт, який підкорює своїми властивостями наших громадян з кожним днем  все більше і більше. В Царські часи щуча ікра вважалася неймовірно популярною і вишуканою закускою, в період існування Радянського Союзу вона втратила свою значимість і стала забутим продуктом.

          Якщо порівнювати ікру щуки з червоною ікрою, то варто виділити той факт, що вона ні на мить не поступається їй по кількості корисних властивостей, а ціна - набагато  нижча, чим у цього признаного на весь світ делікатесу.



          Ікра щуки багата великою кількістю вітамінів, мінералів  і мікроелементів, місткість яких набагато щільніша ніж у м’ясі. Не можна не звернути увагу на те, що в  її склад входить фолієва кислота і залізо, які є життєво необхідними елементами для людей зі слабким імунітетом, вираженою анемією і вагітним жінкам. Ікра щуки – це неймовірне поєднання великої кількості білків і низької кількості жирів. Включаючи її в раціон дуже просто дотримуватися низькокалорійної дієти, скинути вагу і при цьому зберегти високу м'язову активність. Якщо ви страждаєте високим рівнем холестерину в крові, то вам просто необхідно включити в раціон цей продукт. За рахунок того, що вона володіє  літотропними властивостями, відрегулювати рівень холестерину стане дуже просто.


 

          Варто також знати, що риба щука проживає  виключно в чистих водоймах, що вам підтвердить любий рибалка. Перебуваючи в забрудненій воді вона просто помирає. Тому, щуча ікра  - це екологічно чистий продукт, в чому ви можете бути впевнені на всі 100 відсотків.

          Якщо розглядати цей продукт по смакових властивостях, то тут звичайно діло складне, тому що як сказано в прислів’ї, скільки людей - стільки й смаків. Вона має чистий і тонкий присмак, який може конкурувати зі смаком  осетрової чи лососевої ікри.  Тому, перш як стверджувати  про смакові властивості цього продукту треба його хоча б раз скуштувати! Куштуємо і вирішуємо – варто називати щучу ікру смачною, чи  - ні!